Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Plameny kompletně zničily stolárnu i vybavení haly

Dne 22. 10. 2009 v 01:02 hod. byli hasiči informováni o požáru haly v Míkovicích. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště se dvěma cisternami, kterou posílily jednotky sboru dobrovolných hasičů z Kunovic, Vlčnova a Míkovic. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k rozsáhlému požáru výrobní haly stolárny.

Požár byl svědky zpozorován velmi pozdě a už při příjezdu hasičů byla prakticky celá hala v plamenech. Hasiči postupně rozvinuli čtyři proudy vody a snažili se o rychlou lokalizaci. Na místo přijel majitel, který hasičům otevřel vrata do haly a požární útok byl účinnější. Plemeny postupně prošly přes střechu i hliníkové opláštění objektu.

Hasičům se intenzivním hašením podařilo požár lokalizovat asi po čtyřiceti minutách zásahu. Celková likvidace požáru však trvala další dvě a půl hodiny. Hasiči museli postupně pronikat k hořícímu uskladněnému dřevu a k pracovním strojům, které ochlazovali. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Uherského Hradiště bylo místo požáru v nočních hodinách pouze předběžně ohledáno.

V dopoledních hodinách se na místo požáru sjel tým vyšetřovatelů hasičů a policie. Po důkladném ohledání zatím nebyla zjištěna příčina vzniku požáru. Na místo byl následně povolán také služební pes Policie ČR k vyhledání stop po požáru.

Požár zničil kompletně celou výrobní halu stolárny, stroje a výrobní materiál. Způsobená škoda byla majitelem předběžně odhadnuta nejméně na 1.000.000 Kč. Případ je nadále ve společném šetření hasičů a policie.

Případ budeme aktualizovat

Přidáno foto


Zdroj: HZS Zlínského kraje

 
-swo-

Sdílet