Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči obce Libňatov mají nový dopravní automobil Ford Transit, přispěl na něj i Královéhradec­ký kraj

Poprvé v historii SDH Libňatov, který byl založen již v roce 1892, získali místní hasiči nový dopravní automobil.

Obec ho hasičům pořídila za 1,25 milionů korun, přičemž 450 tisíc korun získala na spolufinancování od Hasičského záchranného sboru České republiky a dalších 300 tisíc korun od Královéhradec­kého kraje.

Nový automobil Ford Transit byl sestaven na míru podle požadavků, které libňatovští hasiči předložili.


V sobotu 19. ledna 2019 starosta obce Jaroslav Pich slavnostně předal vůz členům SDH Libňatov k užívání. Připomněl, že za pořízením vozu stojí především úsilí emeritního starosty obce Jaroslava Tomeše a současného místostarosty a zástupce velitele SDH Libňatov Michala Součka.

Nový automobil doplní ve vozovém parku starou Tatru T805 z roku 1954. Vůz bude sloužit především pro potřeby výjezdové jednotky SDH Libňatov, ale také k běžným potřebám hasičského spolku.

Pořízení nového dopravního automobilu vnímám především jako poděkování libňatovskému sboru za činnost a úsilí, které jak hasičskému sdružení, tak svému spolku a ostatním spoluobčanům věnují.

Chtěl bych hasičům a především jejich mládežnickým kolektivům poděkovat za vynikající reprezentaci naší obce při závodech v požárním sportu. Cením si toho, že se hasiči dlouhodobě věnují mládeži a úzce spolupracují s obcí.

Peníze investované do nového dopravního automobilu nejsou malé. Chci Vás vyzvat k tomu, abyste se o něj starali se vší možnou péči, kterou si takový automobil zaslouží,

řekl starosta Jaroslav Pich.

Slavnostního odpoledne se zúčastnil také hejtman Královéhradeckého kraje Jiří Štěpán, starosta výkonného výboru Krajského sdružení hasičů Královéhradeckého kraje Jiří Orsák, také farář Římskokatolické farnosti Úpice Andrzej Götz, který nový automobil slavnostně posvětil, a další hosté.

„Věřím, že bude sloužit dlouhá léta k vaší radosti a spokojenosti, a děkuji vám za vše, co pro své spoluobčany děláte,“ uvedl hejtman Jiří Štěpán, který se slavnostního předání vozu zúčastnil.

Obec Libňatov
Sdílet