Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

54 hasičů zasahovalo u požáru v paneláku

V době příjezdu záchranářů už z oken bytu šlehaly plameny, v bytě nikdo nebyl a dveře byly otevřené. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Karlových Varů a dobrovolní hasiči z Nejdku, Nové Role, Perninku, Pozorky, Chodova a podnikový hasiči Sokolovské uhelné a.s.

Ve čtvrtek 22. října po 21. hodině byl na tísňovou linku 112 nahlášen požár bytu v panelovém domě v ulici J.A.Gagarina v Nejdku na Karlovarsku. K události vyjelo celkem sedm jednotek požární ochrany.

Jednalo se rozsáhlý požár v dvoupokojovém bytě v osmém poschodí desetipatrového paneláku. Plameny nejvíce poškodily kuchyň a důsledkem požáru prasklo potrubí s teplou vodou.

Všichni obyvatelé domu se evakuovali ještě před příjezdem hasičů, budovu opustily asi čtyři desítky osob.

V době příjezdu záchranářů už z oken bytu šlehaly plameny, v bytě nikdo nebyl a dveře byly otevřené. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Karlových Varů a dobrovolní hasiči z Nejdku, Nové Role, Perninku, Pozorky, Chodova a podnikový hasiči Sokolovské uhelné a.s. Celkem bylo na místě sedm cisteren a dva automobilové žebříky, zasahovalo zde 54 hasičů.

Požár byl lokalizován zhruba za půl hodiny od příjezdu prvních jednotek, úplná likvidace všech ohnisek trvala necelé dvě hodiny.

Po kontrole a důkladném odvětrání všech prostor se obyvatelé domu začali vracet do svých bytů před 23. hodinou.

Při této události se jedna žena nadýchala kouře a do příjezdu zdravotnické záchranné služby ji první pomoc poskytli hasiči.

Vyšetřovatel požáru odhadl škodu na nemovitosti na 150 tisíc korun, příčina vzniku požáru zůstává v šetření.

AKTUALIZACE 11:21

Z místa požáru se právě vrátil krajský vyšetřovatel, který po dalším ohledání navýšil škodu na 400 tisíc korun, příčinou vzniku požáru bylo nedbalostní jednání při manipulaci s otevřeným ohněm. Případ bude šetřit Policie České republiky.



Info: HZS Karlovarského kraje

-miw-

Sdílet