Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V hasičské zbrojnici v Broumech hořelo, oheň poškodil i zrekonstruo­vanou Tatru

V pátek 25. ledna 2019 krátce před 16. hodinou jeden z členů zásahové jednotky v Broumech při návštěvě zbrojnice zjistil že v ní hořelo. Zásah nebyl potřeba, již bylo po ohni.

Na místě nebyl ani patrný kouř nebo zbylé teplo po ohni. K požáru tedy muselo dojít v některém z předchozích dnů a vzhledem k uzavřenému prostoru a spatnému přístupu vzduchu oheň samovolně uhasl.

Na místo byl přivolán vyšetřovatel z Příbrami, který jako příčinu určil mechanickou závadu na kompresoru. Ten se roztrhl a vzniklé jiskry zapálily uniklý olej.

Požár se dále šířil na nůžkový stan, lednici, přepravky se soutěžním materiálem atd. Žár byl tak silný že došlo k roztavení několika proudnic rozdělovačů a dalších armatur.

V garážích byla zaparkována Tatra 815, kterou obec Broumy nechala před dvěma lety zrekonstruovat. Teplo na ní poškodilo většinu plastových vnějších částí včetně osvětlovacího stožáru, světel a majáků. Silně byla také znečištěna kabina vozu. Jednotka je proto do opravy cisterny mimo zásah.

Přečtěte siHasiči v Broumech na Berounsku zaparkovali v hasičárně repasovanou Tatru 815 od Kobitu

Mastné černé saze se dostaly téměř všude včetně skříní a šuplíků. Hasiče tedy čeká spoustu práce než bude vše zase provozuschopné.

SDH Broumy
Sdílet