Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hokejová Sparta vzdala v roce 2019 hold již po desáté, hokejisté hráli ve speciálních dresech

Jubilejní 10. ročník hokejové akce „Sparta vzdává hold“ vyvrcholil 3. února 2019 duelem s podtitulem „Pocta hrdinům“, v němž Sparta uctila padlé hrdiny IZS i Armády ČR.

Sparťané už tradičně oblékli speciální dresy. Jejich šedé zabarvení a speciální logo na hrudi ale nebyly jedinými zajímavými prvky.

Sparta totiž na dresech nesla 191 jmen padlých hrdinů Integrovaného záchranného systému a Armády ČR, kteří zemřeli při výkonu služby od vzniku České republiky v roce 1993 až do konce roku 2018, ať už v Česku, nebo na zahraničních misích.

V aktuálním jubilejním desátém ročníku jsme vzdali hold členům všech jednotek, kteří v rámci výkonu služby položili to nejcennější, co měli. Svůj život.

řekl předseda představenstva Sparty a majitel klubu Petr Bříza.

Klub také daroval částku 533 288 Kč na podporu Nadace policistů a hasičů, Vojenského fondu solidarity a Asociace zdravotnických záchranných služeb ČR.

Sparťané ve slavnostním duelu padli s Plzní až v samostatných nájezdech. Přestože v polovině zápasu prohrávali už 1:4, nevzdali se díky dvěma gólům Lukáše Rouska a trefě Petra Kaliny srovnali skóre.

V prodloužení střídala šance šanci, ale rozuzlení přinesla až dovedností soutěž. V té rozhodl jediný úspěšný střelec, plzeňský Petr Čerešňák.

Sdílet