Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Z garáže v Hrádku na Vlárské dráze ve Slavičíně vytahovali hasiči hořící auto

V pátek 1. února 2019 o půl desáté večer měli vyhlášený poplach profesionální hasiči ze stanice Slavičín a dobrovolné jednotky ze Slavičína, Štítné nad Vláří a Hrádku na Vlárské dráze.

Všechny čtyři jednotky byly vyslány krajským operačním střediskem do Hrádku na Vlárské dráze ve Slavičíně k hlášenému požáru garáže.

Po příjezdu na místo hasiči průzkumem zjistili, že uvnitř garáže se nachází hořící vozidlo. Hasiči v dýchací technice na likvidaci požáru nasadili vysokotlaký proud. Jakmile to situace dovolila, vytáhli vozidlo ven z garáže, kde pokračovali v hašení.

Krátce před desátou hodinou již velitel zásahu vyhlásil lokalizaci požáru.

Na místě se nacházel majitel garáže, který se nadýchal kouře. Proto si velitel zásahu vyžádal záchranáře. Ti si do své péče muže převzali a následně jej odvezli do nemocnice k dalšímu vyšetření.

V deset večer již měli hasiči požár zlikvidovaný a velitel zásahu postupně poslal zasahující jednotky zpět na své základny. Na místě zůstala na dohled do půlnoci jen místní dobrovolná jednotka.

Šetření požáru si převzal vyšetřovatel hasičů, který zjišťuje příčinu vzniku požáru. Škoda byla vyčíslena na tři sta tisíc korun a uchráněné hodnoty dosáhly výše jednoho miliónu korun.

Lucie Javoříková
tisková mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet