Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Memoriál Vladimíra Iljiče Lenina v Širokém Dole

Dne 24. 10. 2009 se opět po roce koná tradiční recesní soutěž O putovní pohár Velké říjnové socialistické revoluce, memoriál Vladimíra Iljiče Lenina v Širokém Dole. Tato soutěž má již dlouholetou tradici a její kořeny sahají až do roku 1998, ve kterém se přihlásilo na první ročník cca 30 družstev. Postupem času si tato soutěž získávala stále více příznivců, a to dokonce i řad slovenských dobrovolných hasičů.

Dne 22. 12. 2009 se opět po roce koná tradiční recesní soutěž O putovní pohár Velké říjnové socialistické revoluce, memoriál Vladimíra Iljiče Lenina v Širokém Dole. Tato soutěž má již dlouholetou tradici a její kořeny sahají až do roku 1998, ve kterém se přihlásilo na první ročník cca 30 družstev. Postupem času si tato soutěž získávala stále více příznivců, a to dokonce i řad slovenských dobrovolných hasičů. Takže když poprvé tato soutěž přesáhla hranici 100 družstev, všichni mysleli že je to mezník, který se bude je obtížně překonávat.

Opak byl ale pravdou a i tento v pořadí již 12. ročník se jistě zapíše zlatým písmem do historie českého požárního sportu, jelikož se očekává účast přes 200 družstev a to se nikdy na žádné soutěži v požárním útoku nestalo, jak u nás v České republice, tak si troufám říci že kdekoli na světě. Očekáváme taktéž i hojnou účast hasičů ze Slovenska včetně týmu DHZ Bijacovce, který to má do Širokého Dolu více než 420km!!!

Soutěžit se bude v disciplíně požární útok na 2 hadice B dle pravidel EX ČR s určitými specifiky. Soutěž se koná v areálu firmy Flídr s.r.o Široký Důl na asfaltovém povrchu a start bude prováděn ze dvou základen, a proto musel být z prostorových důvodů ještě zkrácen náběh na 7m.

V loňském roce, se této soutěže účastnilo 176 týmů a poprvé si putovní obraz odvezli hasiči ze zahraničí. Nový rekord dráhy tu nečekaně ustanovilo družstvo ze Zbory okr Půchov časem 13,57, 2. Plumlov a 3. Špičky. V ženské kategorii předvedla nejlepší požární útok děvčata ze Sychotína a rovněž posunuli o několik setinek hodnotu traťového rekordu na 17,30, 2. Výčapy a 3. Nevcehle.

I tento rok se očekává posunutí rekordů zase o kousek níže, protože podle předpovědi počasí bude nejteplejší Lenin za poslední roky, takže pokud jste hasičskými fanoušky, neměli byste na této akci chybět. Buď osobně, nebo v přímém přenosu web TV hasici150.tv, který poběží přes server POŽÁRY.cz.


 -wap-

Sdílet