Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vážná nehoda uzavřela silnici z Mníšku na Raspenavu, střetla se dodávka s nákladním vozidlem

Dne 4. února 2019 krátce po půl osmé hodině ráno přijal operační důstojník z tísňové linky 112 oznámení o dopravní nehodě u Raspenavy. Došlo zde ke střetu dodávky s nákladním vozidlem.

Řidič dodávky jel ve směru od Mníšku u Liberce na Raspenavu a v lesním úseku, v pravotočivé zatáčce, pravděpodobně vlivem mikrospánku vyjel do protisměru, kde v tu dobu jelo nákladní vozidlo. Došlo tak k čelnímu střetu.

„Dvě osoby utrpěly zranění, jedna středně těžké a druhá těžké. Obě byly převezeny z místa nehody vozidly Zdravotnické záchranné služby na traumacentrum do Krajské nemocnice Liberec,“ sdělil Michael Georgiev, tiskový mluvčí Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje.

Policisté řidiče dodávky, který utrpěl středně těžké zranění, podrobili na místě orientační dechové zkoušce na alkohol, která byla negativní. U druhého řidiče nemohli z důvodu jeho zdravotního stavu na místě dechovou zkoušku provést, nařídili proto odběr krve v nemocnici. Na obou vozidlech vznikla předběžná škoda 150 tisíc korun.

Komunikace je z důvodu vyšetřování nehody z obou stran uzavřená, policisté odklánějí dopravu již z Mníšku ve směru na Oldřichov v Hájích. V opačném směru je odklon dopravu z Raspenavy.

Šetřením nehody se dále zabývají liberečtí dopravní policisté.

por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
Policie ČR
Sdílet