Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nájemník domu se před požárem zachránil útěkem

Dne 23. 10. 2009 ve 20:26 hod. byli hasiči informováni o požáru v rodinném domě v Prusinovicích. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Holešova s jedním zásahovým vozem, ve společném výjezdu s jednotkou sboru dobrovolných hasičů Holešov, které posílila i jednotka dobrovolných hasičů z Prusinovic.

Dne 23. 10. 2009 ve 20:26 hod. byli hasiči informováni o požáru v rodinném domě v Prusinovicích. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Holešova s jedním zásahovým vozem, ve společném výjezdu s jednotkou sboru dobrovolných hasičů Holešov, které posílila i jednotka dobrovolných hasičů z Prusinovic. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru v obytné místnosti rekonstruovaného rodinného domu.

Požár vznikl v obytné místnosti domku, kde v té době spal jeden nájemník. Toho požár probudil a v posledních chvílích stačil ještě dům opustit. Běžel k sousedům, kteří přivolali na pomoc hasiče. V hořící místnosti a zakouřeném domě nemohli sami účinně hasit.

Hasiči byli na místě už za šest minut od výjezdu a okamžitě rozvinuli vodní vedení. Podařilo se jim rychle proniknout k ohnisku požáru v jednom z pokojů a požár postupně lokalizovat a uhasit. Včasným zásahem se hasičům podařilo zabránit rozšíření požáru přes strop na půdu a střechu. Zničené věci hasiči vyházeli před dům. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Kroměříže bylo místo požáru ohledáno. Požár vznikl v jedné z obytných místností domku, který obýval stavební dělník. Spící muž měl opravdu velké štěstí, že ho požár probudil a on se mohl včas zachránit útěkem.

Požár zničil část vybavení místnosti a majiteli způsobil škodu za 20.000 Kč. Zásahem hasičů se podařilo uchránit další majetek za 500 tis. Kč. Vyšetřovatel se domnívá, že příčinou vzniku požáru byla nedbalost nájemníka.


Info: mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-wap-

Sdílet