Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči z Příkosic převzali nový dopravní automobil Renault Master a přívěsný vozík

Dopravní automobil DA-L1Z na podvozku Renault Master 2,3 DCI byl předán hasičům v obci Příkosice v roce 2018.

Přívěsný vozík k automobilu dodala firma VEZEKO Velké Meziříčí a nástavbu pro PS 12, regály pro hadice a příslušenství vyrobila firma Moto Truck CZ s.r.o.

Celková cena vozidla a vozíku byla 1.325.000 Kč, podíl obce byl 575.000 Kč. Na pořízení obec dostala dotaci 450.000 Kč od GŘ a 300.000 Kč od Plzeňského kraje.

Vozidlo je vybaveno VRZ modré a oranžové barvy. Dále je na vozidle boční a zadní osvětlení a pochozí úložný prostor s výstupním žebříkem.

Automobil veze vozidlovou vysílačku Motorola DM 4600, 2 ruční vysílačky Motorola DP 1400 a 2 kusy ruční nabíjecí svítilny Trio 550R, dále také ruční hasící přístroj práškový a CO2.

V ložném prostoru je regál na hadice a motorovou pilu s příslušenstvím, dále zde jsou 2 výsuvná plata na elektrocentrálu, kalové čerpadlo a PPS 12.

Vozidlo je vybaveno elektrickým stahováním oken, rádiem, klimatizací a nezávislým topením Planar. K automobilu dále patří vozík na požární techniku, ve kterém je prostor pro savice, regál pro hadice a ostatní požární výbavu.

Vozidlo s vozíkem bude využito pro výjezdovou jednotku obce na požární sport, na dopravu členů na různá školení a jiné akce.

Jakub Heindl, velitel SDH Příkosice
Sdílet