Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ohlášený požár vlaku na trati z Prahy do Plzně se nepotvrdil, hasiči čekali marně

Jednotka SDH Zbiroh vyjela 6. února 2019 v 15:28 se dvěma cisternami k ohlášenému požáru vlakové soupravy na železniční trati z Prahy do Plzně.

Na místo události dále vyjela jednotka HZS Plzeňského kraje z požární stanice Rokycany, jednotka HZS Středočeského kraje z požární stanice Hořovice, jednotka SŽDC Plzeň, JSDH Kařez a hlídka PČR OO Radnice.

Jednotky byly původně naváděny do železniční zastávky Kařez, kde měl vlak zastavit. Po dalším upřesnění KOPIS byly jednotky směrovány do železniční stanice Kařízek, kam měl tento vlak dojet po projetí zastávky Kařez.

Po příjezdu jednotek do železniční stanice Kařízek bylo po další komunikaci KOPIS se SŽDC upřesněno, že vlak již touto stanicí projel a jede dále na Plzeň. Očití svědci čekající na vlakové zastávce Kařízek uvedli, že vlaková souprava nejevila žádné známky požáru.

Událost byla předána jednotce SŽDC, která jela inkriminovaný vlak prověřit do železniční stanice Plzeň hl. nádraží a ostatní jednotky se po dohodě s VZ vrátily zpět na základnu.

JSDH Zbiroh
Sdílet