Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hořící Favorit poškodil i vedle zaparkovanou Octavii

V sobotu 24. října 2009 okolo 17:30 hodin začal na parkovišti v ulici U Kostela v Jablonci nad Nisou hořet osobní vůz zn. Škoda Favorit. Řidič zastavil s vozem, který nejevil známky závady, na parkovišti a odešel.

V sobotu 24. října 2009 okolo 17:30 hodin začal na parkovišti v ulici U Kostela v Jablonci nad Nisou hořet osobní vůz zn. Škoda Favorit. Řidič zastavil s vozem, který nejevil známky závady, na parkovišti a odešel. Venku na parkovišti zůstal prázdný vůz a spolujezdec. Ten po chvíli z dálky zpozoroval, že se z vozu kouří. Poté vyšlehly z pod přístrojové desky plameny a vůz začal hořet.

Operační středisko vyslalo na místo profesionální hasiče z Jablonce nad Nisou, kteří požár uhasili ihned po příjezdu. Z vozu se však nepodařilo mnoho zachránit. Požár poškodil i vedle zaparkovaný vůz zn. Škoda Octavia. Vyšetřovatel HZS Libereckého kraje odhadl výši vzniklé škody na Favoritu na 20 tisíc a na voze Octavia na 30 tisíc korun. Příčinou vzniku požáru byla technická závada na elektroinstalaci vozu zn. Škoda Favorit.

por. Mgr. Iva Michalíčková
TM HZS Libereckého kraje

-kow-

Sdílet