Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Auto odmrštila srážka na strom a do pole

Dvě jednotky hasičů v sobotu odpoledne vyjížděly k dopravní nehodě na silnici u Hrušovan na Brněnsku. Na křižovatce silnice z Hrušovan u Brna k rychlostní komunikaci R52 se srazila vozidla Volkswagen Passat a KIA Rio. Vozidlo VW Passat zůstalo s poškozenou přední částí na vozovce, auto KIA Rio náraz odmrštil na nedaleký strom a od něj do pole.

Dvě jednotky hasičů v sobotu odpoledne vyjížděly k dopravní nehodě na silnici u Hrušovan na Brněnsku.

Na křižovatce silnice z Hrušovan u Brna k rychlostní komunikaci R52 se srazila vozidla Volkswagen Passat a KIA Rio. Vozidlo VW Passat zůstalo s poškozenou přední částí na vozovce, auto KIA Rio náraz odmrštil na nedaleký strom a od něj do pole.

Nehoda byla ohlášena ve 13.04 hodin, na místě zasahovaly jednotky hasičů ze stanic v Židlochovicích a Pohořelicích. Při jejich příjezdu byl řidič vozidla VW mimo auto se známkami šoku, tříčlenná osádka vozidla KIA byla uvnitř kabiny. Jednačtyřicetiletý řidič auta a jeho 25letá dcera na zadním sedadle byli zraněni, manželka řidiče na předním pravém sedadle zraněna nebyla. Osádka auta nebyla zaklíněna.

Hasiči zraněným poskytli předlékařskou pomoc a po příjezdu zdravotníkům jim pomohli ven z auta a předali je do péče lékařů. Hasiči zajistili místo nehody, na autech udělali protipožární opatření a 10 kilogramy sorbentu na vozovce zasypali uniklé provozní kapaliny z vozu VW Passat. U havarovaného vozidla KIA únik provozních kapalin zjištěn nebyl.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí HZS Jihomoravského kraje 

-kow-

Sdílet