Neděle 19. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zásobník na beton zavalil na stavbě muže, v Dětkovicích na Vyškovsku zasahovali hasiči ze dvou krajů

V rámci mezikrajské výpomoci, kdy k místu události vyjíždí profesionální hasiči z nejbližší stanice, k vážnému případu vyjeli v pondělí 11. února 2019 v pravé poledne profesionální hasiči ze stanice Morkovice – Slížany.

Jednotka ze Zlínského kraje tak byla vyslána do obce Dětkovice na Vyškovsku v Jihomoravském kraji. Následovali je hasiči ze stanice Vyškov a z Brna ze stanice Lidická.

Po příjezdu jednotky na místo události provedli hasiči průzkum místa. Zjistili, že zde na dělníka spadl zásobník na beton, který visel na jeřábu a uvěznil mu spodní část těla pod zásobníkem. Na místě se již nacházeli záchranáři, kteří muže ošetřovali, a byla přivolána letecká záchranná služba.

Hasiči neprodleně zajistili zásobník proti dalšímu nežádoucímu pohybu a následně s pomocí pneumatických zvedacích vaků jej lehce nadzvedli tak, aby mohli zraněného muže vyprostit. Během pár minut byl muž vytažen a předán do péče záchranářů, kteří jej připravili na letecký transport do nemocnice.

Po přistání vrtulníku u místa události hasiči pomohli s transportem zraněného do vrtulníku. Po jeho odletu předali hasiči místo státním policistům, kteří nyní šetří okolnosti této události. Před půl druhou odpolední se hasiči vrátili zpět na své stanice.

Lucie Javoříková
tisková mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet