Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zásahy hasičů Královéhradeckého kraje ze dne 26. října 2009

Profesionální hasiči z Dobrušky byli ve 14:19 hodin přivoláni k dopravní nehodě tří osobních vozidel, která se srazila na silnici č. I/14 u Dobrušky. Při nehodě se zranili tři lidé, kteří byli převezeni sanitami záchranné služby k dalšímu ošetření do nemocnice.

Profesionální hasiči z Hradce Králové a Jaroměře byli ve 13:37 hodin přivoláni k dopravní nehodě dvou vozidel na hlavní silnici mezi Hradce Králové a Jaroměří. U Trotiny narazila dodávka zezadu do osobního vozidla. Jedna osoba utrpěla lehčí zranění a byla převezena záchrannou službou do nemocnice. Hasiči zabezpečili automobily proti požáru a odpojili autobaterie. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Hradečtí hasiči vyprošťovali dvě osoby z kabiny porouchaného výtahu v ulici E. Beneše v Hradci Králové. Na žádost záchranné služby vyjeli k otevření bytu v Markovické ulici v Hradci Králové, kde se nacházela nemohoucí žena. Hasiči se do bytu dostali přes balkon.

Po půl deváté večer došlo v ulici E. Beneše v Hradci Králové k požáru. Po příjezdu hasičů na místo bylo zjištěno, že hoří deka pod Velkopopovickou pivnicí. Hasiči ihned požár zlikvidovali. Událost se obešla bez zranění a škody na majetku.

Ve 22:25 hodin byli hasiči přivoláni do ulice Průmyslová v Hradci Králové ke kontrole topení v bytě nemohoucí ženy. Hasiči zkontrolovali porouchané topení a vrátili se na základnu.

K dopravní nehodě došlo krátce před 23. hodinou na hlavní silnici č. I/11 při výjezdu z Hradce Králové. U obce Hřibsko došlo k nehodě nákladního vozidla, které se převrátilo na bok do příkopu. Řidič vyvázl bez zranění a zajistil si také vyproštění vozidla specializovanou firmou. Hasiči odpojili autobaterii a zkontrolovali vozidlo, zda nedochází k úniku provozních kapalin. Příčiny nehody šetří Policie ČR.


Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

Profesionální hasiči z Dobrušky byli ve 14:19 hodin přivoláni k dopravní nehodě tří osobních vozidel, která se srazila na silnici č. I/14 u Dobrušky. Při nehodě se zranili tři lidé, kteří byli převezeni sanitami záchranné služby k dalšímu ošetření do nemocnice. Hasiči provedli u vozidel protipožární opatření a odpojili autobaterie. Po zadokumentování události Policií ČR hasiči odstranili vozidla ze silnice. Příčiny nehody šetří Policie ČR. (foto: požární stanice Dobruška)

Rychnovští hasiči vyjeli k dopravní nehodě osobního vozidla, které havarovalo v Sokolské ulici v Častolovicích. Šestatřicetiletý řidič osobního vozidla Peugeot 405 vyjel mimo silnici a s vozidlem skončil na střeše. Muž utrpěl zranění a byl převezen do nemocnice. Hasiči otočili automobil zpět na kola a odpojili autobaterii. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Územní odbor Náchod

Náchodští hasiči byli v 11:44 hodin přivoláni k nehodě autobusu v městské části Jizbice v Náchodě. Řidič autobusu při vyhýbání se protijedoucímu nákladnímu vozidlu najel na krajnici, která se s ním utrhla a autobus zůstal nakloněný nad srázem. V době příjezdu hasičů na místo byli všichni cestující venku z autobusu. Hasiči pomocí navijáku automobilového jeřábu vytáhli autobus zpět na vozovku. Při nehodě nebyl nikdo zraněn.


Územní odbor Trutnov

Jednotky HZS Královéhradeckého kraje – územního odboru Trutnov nezasahovaly u žádné události.


Územní odbor Jičín

Profesionální hasiči z Nové Paky a hasiči HZS podniku Správa železniční dopravní cesty Hradec Králové v 07:59 hodin vyjeli k železničnímu mostu vedoucí přes silnici č. 16 do ulice Legií v Nové Pace. Spodní část mostu byla poškozena nákladním vozidlem Tatra, které na korbě převáželo malý bagr. Náklad částečně utrhl a poškodil plechy ve spodní části mostu. Hasiči utržený díl odřízli a ostatní poškozené části provizorně upevnili k mostní konstrukci. Na místo byli přivoláni vedoucí provozu traťového okruhu Stará Paka, Policie ČR a Městská policie.

Dvě jednotky hasičů vyjely ve 22:20 hodin do areálu závodu Čepro v Cerekvici nad Bystřicí, kde mělo dojít k poškození ventilu a úniku látky z vagonu cisterny. Na místo vyjeli hasiči HZS podniku Čepro Cerekvice a hasiči HZS podniku Správa železniční dopravní cesty Hradec Králové. K žádnému skutečnému úniku nedošlo, jednalo se o prověřovací cvičení jednotek požární ochrany.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje

-miw-

Sdílet