Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Rokytnici v Orlických horách hořelo v šatnách u fotbalového hřiště, škoda byla vyčíslena na 200 tisíc korun

Krajské operační a informační středisko přijalo hlášení o požáru nízkopodlažní budovy u místního hřiště v Rokytnici v Orlických Horách. V objektu se nachází fotbalové šatny a přilehlé prostory.

Podle prvních informací se měl požár rozšířit na střechu budovy. Zalarmovány byly celkem čtyři jednotky požární ochrany. Průzkumem hasiči zjistili, že se požár dostal do mezistropních prostor a během chvíle zastavili jeho další šíření.

Plameny se podařilo uhasit pomocí vysokotlakého proudu vody. Následně musely jednotky rozebrat část jedné strany objektu tak, aby odhalily a dohasily skrytá ohniska. Likvidace byla ohlášena ve 13 hodin a dále byla majiteli nařízena osmihodinová dohlídka nad požářištěm.

Na místo události se dostavil také vyšetřovatel hasičů. Příčinou vzniku požáru byl s největší pravděpodobností špatný stav spalinové cesty. Škoda byla předběžně vyčíslena na 200 tisíc korun. Podařilo se uchránit hodnoty ve výši asi půl milionu korun. Nikdo nebyl při požáru zraněn.

Na místě události zasahovali profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a jednotky SDH Rokytnice v Orlických horách a Pěčín. Zároveň byla vyžádána součinnost profesionální jednotky ze stanice Žamberk z HZS Pardubického kraje.

Martina Götzová
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet