Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

K hlášenému požáru skladů v Hovězí na Vsetínsku vyjely odpoledne čtyři jednotky hasičů

V 13:55 hodin přijali hasiči oznámení o požáru skladů v areálu obchodní firmy v Hovězí. Požární poplach byl vyhlášen jednotce profesionálních hasičů ze Vsetína a jednotkám dobrovolných hasičů z Karolinky, z Hovězí a z Halenkova.

Hasiči průzkumem zjistili, že hoří ve stavebně oddělené části objektu garáží a skladů, která je užívána jako šatna pro řidiče. Velitel zásahu proto odvolal jednotku dobrovolných hasičů z Karolinky.

Hasiči v dýchacích přístrojích požár uhasili jedním vysokotlakým proudem vody. Prostory zasažené požárem odvětrali s pomocí přetlakového ventilátoru. S termokamerou překontrolovali teploty stavebních konstrukcí a s pomocí ručního nářadí uvolnili zapříčené dveře.

Vyšetřovatel hasičů ve spolupráci s Policií České republiky ohledáním místa požáru zjistil, že příčinou požáru je závada na vnitřní elektroinstalaci.

Škoda vzniklá požárem byla vyčíslena v předběžné výši 30 000 korun. Včasným ohlášením a rychlým zásahem byly uchráněny hodnoty na majetku v předběžné výši 30 000 korun.

Roman Žemlička
HZS Zlínského kraje
Sdílet