Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Čtyři jednotky zasahovaly u požáru penzionu v Albrechticích v Jizerských horách

Čtyři jednotky hasičů zasahovaly 14. února 2019 brzy ráno u požáru penzionu v Albrechticích v Jizerských horách. Informaci o požáru hasiči dostali patnáct minut po půlnoci.

Po dojezdu prvních jednotek a zjištění rozsahu byly okamžitě zahájeny hasební práce a evakuace osob. Část ubytovaných opustila penzion ještě před příjezdem jednotek požární ochrany, několika pomohli hasiči. Celkem bylo z budovy evakuováno 14 osob včetně několika dětí.

Čtyři osoby se nadýchaly zplodin hoření a dvě byly předány do péče zdravotníků, kteří je odvezli do nemocnice k ošetření.

Průzkumná skupina zjistila, že požár není velkého rozsahu (2 × 2 metry), hořelo obložení stěny v jednom z pokojů penzionu. I přesto byl objekt silně zakouřen a hasiči zasahovali v dýchací technice.

Požár lokalizovali jedním proudem vody po 20 minutách od nahlášení na operační středisko. Objekt odvětrali a prohlédli termokamerou. Po celkové kontrole budovy se mohli návštěvníci vrátit do svých pokojů.

Na místě zůstala na dohlídku místní jednotka dobrovolných hasičů. Příčina požáru je stále v šetření. Škoda byla předběžně odhadnuta na 150 000 korun.

Zasahující jednotky: HZS LK stanice Jablonec nad Nisou, stanice Tanvald, jednotky SDH: Albrechtice v Jizerských horách, Desná.

por. Bc. Pavlína Bílková, DiS.
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet