Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Rušný svátek na Rychnovsku

Únik oleje, nevhodně umístěný kouřovod, hořící kontejner s odpadem a na závěr těžká dopravní nehoda s vyproštěním osob, taková byla sváteční středa hasičů na rychnovsku.

Únik oleje, nevhodně umístěný kouřovod, hořící kontejner s odpadem a na závěr těžká dopravní nehoda s vyproštěním osob, taková byla sváteční středa hasičů na rychnovsku.

Ilustrační foto





Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

Profesionální hasiči z Dobrušky vyjeli k úniku motorového oleje z osobního vozidla zn. Škoda Octavia na silnici č. 11 v Dobrušce. Hasiči zasypali unikající látku sorbentem.

Rychnovští hasiči byli v 09:27 hodin přivoláni do ulice Nové domy v Rychnově nad Kněžnou, kde mělo dojít k požáru střechy průmyslového objektu. Po příjezdu jednotky na místo bylo zjištěno, že nedošlo k požáru střechy, ale jedná se o vycházející kouř z nevhodně umístěného kouřovodu z kamen přes okno skladu. Hasiči nezasahovali a vrátili se na základnu.

Hasiči HZS podniku Škoda Auto Kvasiny likvidovali požár kontejneru s odpadem v areálu závodu.

K vážné dopravní nehodě vyjeli včera odpoledne profesionální hasiči z Dobrušky do Královy Lhoty. Na silnici č. 308 se střetla dvě osobní vozidla zn. Škoda Forman a Toyota Yaris. Na místě zasahoval také vrtulník Letecké záchranné služby z Hradce Králové. V osobním vozidle Toyota došlo ke zranění řidiče a dvou spolujezdců, včetně dítěte. Ve škodovce zůstal zaklíněný zraněný spolujezdec. Hasiči pomocí hydraulického nářadí vyprostili zraněného spolujezdce z vozidla a předali do péče záchranářů. Následně zajistili obě vozidla proti požáru a odpojili autobaterie. Pro potřeby Policie ČR hasiči nasvítili místo nehody. Příčiny nehody šetří Policie ČR.


Info: por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje

-wap-

Sdílet