Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Závada na elektroinstalaci vyděsila návštěvníky obchodního centra v Liberci

Závada na elektroinstalaci v sobotu večer pořádně vyděsila návštěvníky OC Forum v centru Liberce. Požár jedné elektrické fáze v rozvodně ve 4. nadzemním podlaží měl za následek evakuaci stovek lidí.

Událost byla na Krajské operační a informační středisko nahlášena ve 21:07 hodin. Na místo se sjelo pět jednotek hasičů. Ostraha objektu ihned upozornila návštěvníky interním rozhlasem, a proto jich 150 opustilo budovu ještě před příjezdem hasičů.

Zbylých 130 osob evakuovaly ihned po příjezdu na místo jednotky požární ochrany. Jednalo se zpravidla o zákazníky sauny, kina a o evakuaci parkoviště obchodního centra. Požár rychle uhasili pracovníci údržby práškovým hasicím přístrojem.

Část 4. patra a celá místnost rozvodny byla, ale silně zakouřena. Elektrikáře, který uvnitř pracoval, hasiči napojili na vyváděcí masku. I přesto se se svým kolegou z údržby nadýchal zplodin hoření a na místě byl ošetřen Zdravotnickou záchrannou službou.

Po hodině a půl hasiči zásah ukončili a předali místo správci objektu. Velitel zásahu nařídil dohled nad budovou, kde byly ještě několik hodin prováděny technické práce.

por. Bc. Pavlína Bílková, DiS.
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet