Úterý 16. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Bezdomovec čekal na záchranu desítky hodin

Ve čtvrtek 29. října byla vyslána jednotka profesionálních hasičů z Aše v 8 hodin ráno, na telefonickou žádost ZZS Aš, k záchraně zraněné osoby v bývalé kotelně v ul. Palackého. ILUSTRAČNÍ FOTO

Ve čtvrtek 29. října byla vyslána jednotka profesionálních hasičů z Aše v 8 hodin ráno, na telefonickou žádost ZZS Aš, k záchraně zraněné osoby v bývalé kotelně v ul. Palackého.

Hasiči k události dorazili společně se záchrankou, na místě již byla policie České republiky. Průzkumem bylo zjištěno, že se jedná o bezdomovce, který chtěl využít starého objektu kotelny pro spánek a při vniknutí oknem do uzavřeného prostoru se zřítil do hloubky cca 3 metrů a na svou záchranu čekal desítky hodin.

Záchranáři sestoupili dolů a zde společně provedli první pomoc postiženému a zafixování zraněného do vakuových nosítek, ta pak byla vyzdvižena. Zraněný byl v nosítkách za použití lan vytažen po dvou dílech nastavovacího žebříku, byl to jediný možný rychlý a bezpečný způsob jak dostat zraněného ze stísněných podmínek ven.Velmi dobrá spolupráce ZZS a JPO byla vizitkou toho, že zásah proběhl velmi rychle.

Muž byl vytažen do 15 minut. Bezdomovec byl odvezen do nemocnice s lehčím zraněním dolní končetiny a pohmožděninami.


prap. Mgr. Alena Ryvolová
tisková mluvčí
HZS Karlovarského kraje



-kaw- 

Sdílet