Středa 8. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár kamionu a hromadná dopravní nehoda na R48

Čtyři jednotky HZS Moravskoslezského kraje zasahovaly dnes ráno po 6. hodině u požáru polského kamionu v Horních Tošanovicích (okres Frýdek-Místek) na rychlostní komunikaci R 48 ve směru na Dobrou a Frýdek-Místek (nedaleko sjezdu na Hnojník).

Zahořel motorový prostor a kabina řidiče. Lokalizace a likvidace požáru byla na SOPIS FM hlášena o půl sedmé. Celková předběžná škoda byla odhadnuta na 950 tisíc korun. Řidič PL kamionu vezl náklad dřeva z Polska přes Český Těšín do Paskova na pilu. Vyvázl bez zranění. Hasiči pak likvidovali únik nafty z kamionu a přečerpávání do náhradních nádob.

Hustá mlha a sychravo se zřejmě podílely na řetězové dopravní nehodě v opačném směru. Hasiči vyprošťovali nejméně 3 osoby. Zatím mj. vědí o 6 zraněných osobách z polského mikrobusu (cestovalo v něm 16 osob). Převzaly si je týmy rychlé záchranné služby, bylo požádáno o vrtulník LZS. R48 je v tomto úseku částečně uzavřená. Zasahují 3 jednotky HZS MSK a jedna dobrovolná z FM (Frýdek).

Do řetězové DN na druhé straně (ve druhém směru) je podle dostupných informací zapojeno 7 vozidel (ale může jich být více) – 1 velký autobus MAN, 1 kamion ve svodidlech, 1 polský mikrobus se 16 pasažéry (6 zraněných) a 4 osobní auta. Nejméně si DN vyžádala těch 6 zraněných z mikrobusu.

Info: HZS MSK

-kow-

Sdílet