Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár zničil část vozidla v Otrokovicích, zasahovala místní profesionální jednotka

Dne 19. února 2019 krátce před půl osmou ranní vyjeli profesionální hasiči ze stanice Otrokovice k hlášenému požáru vozidla v areálu firmy na ulici Napajedelská v Otrokovicích.

Po příjezdu na místo velitel zásahu průzkumem zjistil, že u osobního vozidla tovární značky Seat Cordoba došlo k požáru v motorovém prostoru, odkud se dál rozšířil do interiéru vozu. Před příjezdem hasičů se svědci snažili požár uhasit dvěma práškovými hasicími přístroji.

Hasiči k lokalizaci požáru použili vysokotlaký proud a během chvíle měli požár pod kontrolou. Pár minut před osmou hodinou již velitel zásahu vyhlásil likvidaci požáru. Nakonec hasiči vozidlo zkontrolovali termokamerou. Poté se vrátili zpět na svou stanici.

Na místo byl vyslán vyšetřovatel hasičů. Stanovil dvě verze příčiny vzniku požáru, a to technickou závadu na elektroinstalaci a odpadnutí tepelné izolace motorového prostoru a její následné iniciace povrchovým teplem pláště výfuku. Škoda byla předběžně vyčíslena na patnáct tisíc korun a uchráněné hodnoty na pět tisíc korun.

Lucie Javoříková
tisková mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet