Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hustý kouř probudil spící obyvatele v ulici Ševcovská ve Zlíně, hasiči evakuovali čtyři osoby

Ve čtyři hodiny ráno 20. února 2019 byl vyhlášený poplach pro profesionální hasiče ze stanice Zlín a hasiče statutárního města Zlína, kteří vyjeli v krajském městě na ulici Ševcovská, kde se v bytovém domě podle oznámení měl linout hustý kouř, který se postupně dostával do bytů.

Po příjezdu na místo zde hasiči průzkumem zjistili, že ve druhém podlaží výškové budovy došlo k požáru věcí v prostoru chodby, nacházející se u vstupů do bytů. V době jejich příjezdu byla chodba silně zakouřena.

Hasiči zasahovali v dýchací technice a k uhašení požáru použili práškový hasicí přístroj a jeden útočný proud. Ze čtyř bytů, nacházejících se v těsné blízkosti požáru, evakuovali celkem čtyři osoby. Naštěstí se celá událost obešla bez zranění.

Příčinu vzniku požáru nyní šetří vyšetřovatel hasičů v součinnosti s Policií ČR. Zástupci obou složek včetně psovoda, vycvičeného na vyhledávání akcelerantů hoření, se na místo dostavili dnes ráno a provedli společné ohledání požářiště. Příčina vzniku požáru stanovena zatím nebyla.

Lucie Javoříková
tisková mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet