Čtvrtek 2. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehoda uzavřela silnici na dlouhé hodiny

V pátek 30. října ve 14. hodin došlo k vážné dopravní nehodě na silnici č. 13 z Ostrova do Chomutova. U obce Květnová zde havaroval kamion.

V pátek 30. října ve 14. hodin došlo k vážné dopravní nehodě na silnici č. 13 z Ostrova do Chomutova. U obce Květnová zde havaroval kamion.

Prázdná nákladní cisterna přejela z neznámých důvodů do protisměru, vjela do přikopu mimo vozovku a narazila do stromu. Při přejíždění kamion lehce zavadil o protijedoucí Škodu Fabii. V osobním autě nebyl nikdo zraněn a jeho řidič nehodu oznámil na tísňovou linku. K události vyjeli profesionální hasiči z Karlových Varů a dobrovolní hasiči z Ostrova.

Řidič cisterny zůstal ve voze zaklíněn a na místě podlehl velmi vážným zraněním. Přivolaní záchranáři museli jeho tělo z kabiny vyprostit za použití speciálního nářadí.

Hasiči se pak postarali o protipožární zabezpečení havarovaného vozu a o únik provozních kapalin. Asistovali odtahové službě při vyprošťování kamionu z příkopu. Akci komplikoval fakt, že vůz plnou vahou ležel na nádrži a hrozilo její protržení.

Dále museli hasiči pokácet strom, do kterého cisterna narazila, protože hrozil jeho pád do vozovky.

Silnice byla po dobu záchranných a likvidačních prací úplně uzavřena a policie odkláněla dopravu po okolních komunikacích. Místo bylo neprůjezdné skoro pět hodin.


Příčiny dopravní nehody jsou v šetření policie.

prap. Mgr. Alena Ryvolová
tisková mluvčí
HZS Karlovarského kra­je

-kow-

Sdílet