Středa 24. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči v Jihomoravském kraji řešili při instrukčně-metodickém zaměstnání problematiku spalinových cest

V lednu a únoru roku 2019 se v Regionálním vzdělávacím centru stavebních řemesel Jihomoravského kraje (dále jen RVC) uskutečnilo instrukčně-metodické zaměstnání zaměřené na problematiku spalinových cest, rozvodů plynů a komínových požárů.

Tato akce je součástí celoživotního vzdělávání a program byl vytvořen odbornými lektory RVC na základě požadavků HZS Jihomoravského kraje. Cílem bylo seznámit přítomné s aktuálními informacemi a poznatky v uvedených oblastech a formou diskuze vyměnit praktické zkušenosti z řešení mimořádných událostí spojených s touto problematikou.

Obdobné školení se uskutečnilo v nově vybudovaných prostorách RVC a v technickém zázemí SOŠ stavebních řemesel Brno-Bosonohy, příspěvkové organizace, již minulý rok.

Nově, a to na základě požadavků samotných účastníků, byla do programu zařazena přednáška o spolupráci HZS a pohotovostní služby plynáren při odstraňování úniku na plynových zařízeních.

Věříme, že spolupráce HZS JmK s RVC a SOŠ stavebních řemesel, příspěvkovou organizací a pohotovostní službou GridServices přispěje ke zvyšování odborné úrovně znalostí našich příslušníků. Další podobně zaměřená akce se uskuteční ve II. polovině roku 2019.

Děkujeme všem, kteří se na přípravě podíleli.

por. Bc. Vlastimil Svoboda
specialista v oblasti IZS a řízení JPO
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet