Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Exploze plynu poškodila rodinný dům v Březnici, jednu osobu do nemocnice transportoval vrtulník

V úterý 26. února 2019 krátce po půl jedenácté dopoledne přijalo operační středisko středočeských hasičů informaci o výbuchu plynu v rodinném domě v Březnici na Příbramsku.

Současně bylo nahlášeno, že na místě se nacházejí popálené osoby, a tak byla povolána také zdravotnická záchranná služba. K události vyjela profesionální jednotka ze stanice Příbram a jako posily dobrovolné jednotky obcí Březnice, Rožmitál pod Třemšínem a Chrást.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že jde o požár v přízemí dvoupodlažního rodinného domu. Zásah probíhal jedním C proudem v dýchací technice. V domě byla nalezena propanbutanová láhev, která ucházela, a tak ji hasiči vynesli na dvůr. Zároveň prováděli dohašovací práce v zasaženém podlaží.

Jedna popálená osoba byla transportována leteckou záchrannou službou do vinohradské nemocnice v Praze. Další dvě osoby, které utrpěly lehké popáleniny, byly po ošetření ponechány na místě. Pro tyto osoby bylo nutné zajistit náhradní ubytování, protože dům je neobyvatelný. Proto byl k události přivolán i březnický starosta, který nastalou situaci začal ihned řešit.

Do středečního rána bude na místě zůstávat na dohlídku jednotka SDH Březnice. Škoda byla předběžně odhadnuta na jeden milion korun, příčina požáru je předmětem dalšího vyšetřování.

Tereza Fliegerová
tisková mluvčí
HZS Středočeského kraje
Sdílet