Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na vlakovém nádraží v Pardubicích likvidovali hasiči požár lokomotivy

Dne 26. února 2019 v 19.23 hodin, byl na operační a informační středisko hasičů oznámen požár lokomotivy na vlakovém nádraží v Pardubicích. Na místo vyjela jednotka hasičů z Pardubic, ale i jednotka SŽDC Nymburk a Česká Třebová.

Dieselová lokomotiva byla odpojena od vagónů a odpojeno bylo i trakční vedení nad soupravou. Hasiči se k místu nemohli dostat, a tak na počátku požár likvidovali hasícími přístroji. Na nádraží byl provoz zastaven.

Lokomotiva byla následně přetažena blíže k místu, odkud jednotka mohla zasahovat speciálním vozem s velkým množstvím hasícího prášku. Toto vozidlo umožňuje hasičům účinný zásah hasícím práškem. Lokomotiva byla ochlazována a požár zlikvidován.

Příčiny vzniku požáru i výši škody zjišťuje vyšetřovatel hasičů. S největší pravděpodobností došlo ke zkratu na trakčním motoru a následně k požáru elektroinstalace a zadýmení kabiny strojvedoucího.

Škoda byla předběžně vyčíslena na 300 tisíc korun na trakčním motoru a uchránit se podařilo majetek (lokomotivu) v hodnotě přibližně 4 miliony korun.

Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
Sdílet