Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hořící karavan, škodovka a záchrana ptáka a kotětě

V průběhu uplynulého víkendu, pátku 30. října – neděle 1. listopadu, vyjížděli profesionální hasiči z Olomouckého kraje celkem k 41 událostem, z nichž museli zlikvidovat 10 požárů, 12 dopravních nehod, 12 technických pomocí a 7 ostatních událostí.

V průběhu uplynulého víkendu, pátku 30. října – neděle 1. listopadu, vyjížděli profesionální hasiči z Olomouckého kraje celkem k 41 událostem, z nichž museli zlikvidovat 10 požárů, 12 dopravních nehod, 12 technických pomocí a 7 ostatních událostí.








31. 10. 2009

OLOMOUC

Požár obytného přívěsu
V sobotu 31. října byl v 0:59 hodin nahlášen na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje požár obytného přívěsu v obci Senice na Hané. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Litovle a Olomouce a dobrovolní hasiči ze Senice na Hané a Náměště na Hané. V době příjezdu první jednotky k události byl požárem zachvácen již celý obytný přívěs a přilehlý dřevěný přístřešek. Během likvidačních prací nalezli hasiči v troskách obytného přívěsu uhořelé tělo muže. Požár byl zlikvidován a velitel zásahu jej předal vyšetřovateli a Policii ČR. Výši škody stanovil vyšetřovatel na 50 tisíc korun, příčina vzniku požáru je v šetření.


1. 11. 2009

KRAJ

Záchrana zvířat
V neděli 1. listopadu byli v 11:21 hodin požádáni profesionální hasiči ze Šumperka o pomoc při vyproštění uvízlého holuba v pasáži na ulici Gen. Svobody v Šumperku. Když hasiči přijeli na místo, pomocí tří dílů nastavovacího žebře holuba vyprostili.

V neděli 1. listopadu byli v 13:02 hodin požádáni profesionální hasiči z Olomouce o pomoc při sundání uvězněného kotěte v Grygově na ulici Komenského. Když hasiči přijeli na místo, zjistili, že malé kotě zůstalo v otevřené ventilačce okna zaklíněné za packu. Pomocí nastavovacího žebře koťátko ze střechy hasiči vyprostili a předali majitelce.

SEVER

Únik neznámé látky do Mírovky
V neděli 1. listopadu byl v 16:57 hodin nahlášen na operační středisko Hasičského záchranného sboru únik neznámé látky do řeky Mírovky v Mohelnici na ulici Zábřežská. Na místo vyrazili profesionální hasiči ze Zábřehu a dobrovolní hasiči z Mohelnici. Hasiči po příjezdu zjistili, že jde o nějakou pěnivou látku ve vodním toku. Jednotky proti proudu hledali zdroj úniku, na místo byli povoláni pracovníci životního prostředí, kteří si celou situaci převzali k řešení.


2. 11. 2009

PROSTĚJOV

Požár osobního auta
V pondělí 2. listopadu byl v 6:20 hodin nahlášen na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje požár osobního automobilu v Pavlovicích u Kojetína. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Kojetína a dobrovolní hasiči z Němčic nad Hanou. Když hasiči přijeli na místo, zjistili, že auto je již téměř shořelé. Majitel vyčíslil škodu na 26 tisíc korun, příčinu vzniku požáru stanovil vyšetřovatel jako technickou závadu na katalyzátoru.



Info: Bc.Ing. Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje

 -wap-

Sdílet