Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pro zraněnou řidičku přiletěl vrtulník

Devětašedesátiletá řidička vozidla Škoda Fabia byla dnes vážně zraněna při nehodě u Měnína na Brněnsku. Zraněna byla také 58letá spolujezdkyně. Nehoda byla ohlášena dnes v 9.35 hodin, na místě zasahovaly jednotky hasičů ze stanic v Židlochovicích a v ulici Tuřanka v Brně.

Devětašedesátiletá řidička vozidla Škoda Fabia byla dnes vážně zraněna při nehodě u Měnína na Brněnsku. Zraněna byla také 58letá spolujezdkyně.

Vozidlo Škoda Fabia se na silnici z Měnína do Telnice střetlo s dodávkou Fiat Ducato. Řidička škodovky zůstala v havarovaném vozu zaklíněná, spolujezdkyni z auta pomohli svědci nehody. Řidič dodávky zraněn nebyl.

Nehoda byla ohlášena v 9.35 hodin, na místě zasahovaly jednotky hasičů ze stanic v Židlochovicích a v ulici Tuřanka v Brně. Při jejich příjezdu byla zraněná spolujezdkyně ze škodovky v péči zdravotníků, na místě kromě sanitky ZZS zasahovala také osádka vrtulníku letecké záchranné služby. Když zdravotníci zraněnou řidičku stabilizovali, hasiči ženu z auta vyprostili pomocí hydraulického nářadí. K záchraně ženy museli odstřihnout středový sloupek a zadní dveře. Zraněnou pomohli naložit na nosítka a po ošetření na místě také do vrtulníku k transportu do nemocnice.

Do příjezdu policistů hasiči také řídili dopravu. Na autech udělali protipožární opatření a sorbentem zasypali uniklé provozní kapaliny. Protože silnice byla na poměrně velké ploše pokryta střepy a úlomky z vozidel, povolali k úklidu komunikace silničáře.


Info: por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kraje

-wap-

Sdílet