Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Mokrý sníh vyvracel stromy a lámal větve

Mokrý a těžký sníh, který vyvracel stromy a větve, zaměstnal i jihomoravské hasiče. Od úterního večera vyjížděli k téměř 30 zásahům k uvolnění komunikací.

Mokrý a těžký sníh, který vyvracel stromy a větve, zaměstnal i jihomoravské hasiče. Od úterního večera vyjížděli k téměř 30 zásahům k uvolnění komunikací.

Nejvíc práce měli hasiči v krajském městě a na Brněnsku. Překážky ze silnic a komunikací odstraňovali na takřka dvaceti místech.

V Brně motorovými pilami pořezali a odstraňovali stromy a větve z komunikací v městských částech Soběšice, Utěchov, Pisárky, Bystrc a Kohoutovice. Na Brněnsku hasiči vyjížděli do Omic ke stromu, který mokrý sníh vyvrátil na dráty elektrického vedení. K zásahu proto povolali také montéry rozvodných závodů. Další stromy spadlé na vozovku hasiči na Brněnsku odstraňovali ze silnic v Kuřimském Jestřabí, v Pozořicích, Čučicích, Uníně, Střelicích, Nebovidech, v Zastávce, dále u obcí Strhaře, Újezd u Tišnova, Hajany, Všechovice a Popůvky.

Na Vyškovsku hasiči startovali motorové pily k odstranění stromů a větví u Olšan a Račic-Pístovic. Na Blanensku vyjížděli k uvolnění komunikace od spadlých větví na silnici u Olešné. Na Břeclavsku hasiči pořezali a odstranili ze silnice několik stromů a větví u Klentnice na Mikulovsku. Na Znojemsku pomocí motorové pily uvolňovali vozovku zatarasenou ulomenou větví u obce Tulešice.



Info: por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kraje

-wap-

Sdílet