Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na hokejovém zápasu s Hradcem v Ostravě premiérově fandily stovky hasičů

Více než tisícovka profesionálních a dobrovolných hasičů a občanských zaměstnanců těchto sborů se zapojila v neděli 3. 3. 2019 v hledišti Ostravar Arény svým potleskem, hlasivkami i pískotem do důležitého extraligového utkání mezi domácími HC Vítkovice Ridera a královéhradeckým Mountfieldem.

Utkání, které skončilo těsně 3:2 po prodloužení a vyhraných samostatných nájezdech pro domácí, bylo ve své ostravské premiéře věnováno právě hasičům, a to pod sloganem „Vítkovice fandí hasičům“.

Do Ostravar Arény tak přišli příslušníci a občanští zaměstnanci Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) a Záchranného útvaru Hasičského záchranného sboru České republiky z Hlučína, stejně jako členové jednotek sborů dobrovolných hasičů z území statutárního města Ostravy a blízkého okolí. I s nimi fandilo celkem 7309 diváků.

Fanoušci si mohli přímo na ledové ploše i v jejím okolí prohlédnout moderní hasičskou techniku a atraktivní ukázky, například záchrany osob hasiči-lezci z hasičské stanice Ostrava-Poruba pomocí lanové techniky – i s využitím velmi vysoké stropní konstrukce sportovní haly a komentářem velitele porubské stanice.

Rytíře Vítka v brnění tentokrát doprovázel při pochůzkách halou velký zelený dráček (drak) Hasík.

Ředitel HZS MSK brig. gen. Vladimír Vlček zahájil celé extraligové utkání a po šťastné výhře také předával ceny nejlepším hráčům utkání – mj. i vítkovickému obránci Janu Výtiskovi.

Jsme velmi rádi, že jsme nyní mohli vzdát v rámci oslav 90. výročí vzniku našeho klubu hold – po policistech ČR – i hasičům, ať již profesionálním či dobrovolným.

Vždyť právě oni dennodenně nasazují své životy k záchraně lidí nejen při požárech, ale i při dopravních nehodách, přírodních katastrofách a v dalších mimořádných situacích, kdy na jejich rychlosti, rozhodnosti, dovednostech a odvaze mnohdy doslova závisí osudy jiných.

Každoročně řeší moravskoslezští hasiči nejvíce událostí v České republice, jen v loňském roce to bylo více jak 22 tisíc. Jsme hrdí na to, že právě v našem kraji patří hasiči a jejich vybavení mezi nejlepší v celé republice a v neděli jsme jim vzdali společně s fanoušky dík,

uvedl prezident klubu HC Vítkovice Ridera Petr Handl.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet