Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči vyjížděli k řadě nehod a havárií ve Zlínském kraji

Dne 3. 11. 2009 vyjížděli profesionální hasiči k několika dopravním nehodám a haváriím ve Zlínském kraji.

Dne 3. 11. 2009 vyjížděli profesionální hasiči k několika dopravním nehodám a haváriím ve Zlínském kraji.



22:00 – Jasenná

Jednotka profesionálních hasičů ze Zlína vyjela na pomoc po havárii osobního auta v obci Jasenná. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním silničním tahu I/69 došlo k havárii osobního auta zn. Seat.

Před příjezdem záchranářů na místě pomáhali místní občané, kteří u havarovaného vozu komunikovali se silně podnapilou a zraněnou ženou. Ta vulgárními výrazy odmítla jejich pomoc.

Vozidlo havarovalo mimo komunikaci do oplocení rodinného domu a následně zůstal vrak auta napříč hlavní silnicí. Hasiči se snažili pomoci zraněné ženě, ale ta vzhledem k podnapilosti a podrážděnosti nebyla nakloněna ke spolupráci. Po příjezdu zdravotnické záchranné služby byla žena ošetřena a následně i odvezena do nemocnice.

Havarované osobní auto se snažil objet řidič kamionu, který ale soupravou zablokoval hlavní tah téměř na dvě hodiny. Hasiči zajistili vrak osobního auta proti požáru a úniku provozních kapalin. Plot rodinného domu byl zničen v úseku asi dvaceti metrů. Případ si převzala k šetření policie. Žena na místě odmítla přiznat, že vůz řídila.


18:16 – Zlobice

Jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže vyjela na hlášenou dopravní nehodu u obce Zlobice. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo ke střetu dvou dodávek. Před příjezdem hasičů dorazila posádka zdravotnické záchranné služby, která se věnovala jedné zraněné osobě. Hasiči zajistili vraky vozů proti požáru a úniku provozních kapalin. Dopravní omezení na místní komunikaci trvalo asi dvě hodiny.


13:48 – Malenovice

Jednotka profesionálních hasičů z Otrokovic vyjela jedním zásahovým vozem k hlášené řetězové dopravní nehodě v Malenovicích. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním silničním tahu I/49 došlo krátce po sobě ke dvěma dopravním nehodám celkem pěti osobních aut.

Nejdříve se střetla dvě osobní auta a o pár minut později i další tři, včetně jednoho přívěsného vozíku. Obě nehody zablokovaly jediný jízdní pruh do krajského města a následoval dopravní kolaps. Doprava musela být regulována pouze do jedné poloviny vozovky a v obou směrech se vytvářely dlouhé kolony.

Hasiči zajistili vraky vozů proti požáru a uniklé provozní kapaliny zlikvidovali sorbenty. Hlídka dopravní policie regulovala provoz a hasiči pomáhali s odtlačením vraků k uvolnění dopravy.



Info: mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-wap-

Sdílet