Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na dálnici D1 došlo k tragické dopravní nehodě, kamion od události odjel

Ve středu 6. března 2019 okolo 14:30 hodin na 317,5. kilometru dálnice D1 ve směru od Bělotína na Ostravu (cca 150 metrů před čerpací stanicí Shell), v katastru obce Vražné, došlo k tragické dopravní nehodě.

Třiapadesátiletý řidič kamionu zn. Renault, při předjíždění najel do levého jízdního pruhu, přičemž zřejmě dostatečně neodhadl vzdálenost od osobního vozidla Opel Zafira, které jelo v levém jízdním pruhu za ním.

Aby řidič osobního vozidla zabránil střetu, najel na pravou krajnici vozovky, kde však s vozidlem dostal smyk a následně sjel mimo dálnici a havaroval v poli. Řidič kamionu nezastavil a dál pokračoval v jízdě.

Při nehodě došlo ke zranění tří osob, z toho jedna osoba po převozu do nemocnice na následky svých vážných poranění zemřela. Policistům se již podařilo ztotožnit řidiče zmíněného kamionu, přesná příčina a míra zavinění je předmětem dalšího šetření.

V této souvislosti policisté žádají občany, kteří by mohli k této události podat jakékoliv informace, které mají spojitost s touto tragickou dopravní nehodou, aby tyto informace sdělili osobně na kterékoliv oddělení Policie ČR, či na telefonní číslo 728 127 053 p­opřípadě na linku 158.

Hledáme případné svědky samotné dopravní nehody a řidiče, kteří mají v autě záznamové zařízení a jeli okolo v době, kdy se nehoda stala.

por. Mgr. Petr Směták
Policie ČR
Twitter: @hasici_olomouc
Sdílet