Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Část střechy se při hašení domku zřítila

Požár rodinného domu likvidovali včera 4. listopadu 2009 večer hasiči v obci Doudleby nad Orlicí na Rychnovsku. Požár byl na operační středisko Hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje ohlášen ve 22:23 hodin.

Požár rodinného domu likvidovali včera 4. listopadu 2009 večer hasiči v obci Doudleby nad Orlicí na Rychnovsku. Požár byl na operační středisko Hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje ohlášen ve 22:23 hodin. Na místo se postupně sjely jednotky profesionálních hasičů z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolných hasičů z Doudleb nad Orlicí, Kostelce nad Orlicí a Vamberka.

Při příjezdu první jednotky na místo události byl požár ve třetí, předposlední, fázi hoření a byly zasaženy dvě třetiny domu, včetně střechy a půdního prostoru. Při hašení se část střešní krytiny zřítila. Během zásahu hasiči také vynášeli nábytek a další vybavení z přízemí domu. Hasiči museli kvůli silnému zakouření zasahovat v dýchacích přístrojích.

Voda do cisteren byla doplňována z nedaleké hydrantové sítě. Po lokalizaci požáru hasiči odstranili poničenou střešní krytinu a dohasili ohniska požáru. Místní jednotka dobrovolných hasičů zůstala přes noc na místě a prováděla dohled nad požářištěm. Příčina vzniku požáru je předmětem šetření. Hmotná škoda na zničeném domě byla předběžně odhadnuta na 600 tisíc korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje – územní odbor Rychnov nad Kněžnou

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje

-miw-

Sdílet