Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár rekreační chalupy ve Vítkovicích v Krkonoších zaměstnal šest hasičských jednotek, hasiči tahali stovky metrů hadic

Hasiče na Semilsku zaměstnal v noci požár rekreační chalupy v obci Vítkovice v Krkonoších. Na tísňovou linku 112 krátce po 23. hodině oznámil požár německy mluvící občan, který nebyl schopen určit přesněji polohu chalupy.

I přes tyto komplikace se podařilo příslušníkům operačního střediska vytěžit základní informace a vyslali na místo 6 jednotek hasičů. Při příjezdu k místu požáru bylo ihned zřejmé, že zásah bude náročný, neboť se chalupa nacházela cca 300 metrů od silnice ve stráni a plameny již byly „střechou ven".

Hasiči museli od silnice prudkým svahem natáhnout hadice a se vším vybavením stoupat pěšky k místu požáru. Po příchodu k chalupě začali ihned s hasebními pracemi. Dle informace se v chalupě již nikdo nenacházel a všech šest osob bylo mimo ohrožení života.

Požár se hasičům podařilo dostat pod kontrolu v 1:02 hodin.

Škoda, uchráněné hodnoty a příčina vzniku požáru je v současné době v šetření HZS LK a PČR. Na místě je dnes v dopoledních hodinách plánované došetření.

por. Daniel Mlčoch, DiS
Sdílet