Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Sušení briket na krbu se prostě nevyplácí

Požár v truhlárně v ulici Čs. armády ve Frýdlantu byl ohlášen na operační středisko HZS Libereckého kraje ve středu 4. listopadu 2009 ve 13:33 hodin. Operační důstojník na udanou adresu vyslal jednotku profesionálních hasičů ze stanice Raspenava spolu s dobrovolnými kolegy z Frýdlantu a Raspenavy.

Požár v truhlárně v ulici Čs. armády ve Frýdlantu byl ohlášen na operační středisko HZS Libereckého kraje ve středu 4. litopadu 2009 ve 13:33 hodin. Operační důstojník na udanou adresu vyslal jednotku profesionálních hasičů ze stanice Raspenava spolu s dobrovolnými kolegy z Frýdlantu a Raspenavy.

Hasiči na místě zjistili, že majitel truhlářské dílny sušil vlhké brikety na dřevěné desce přímo na krbových kamnech, ve kterých se topilo. Brikety se od krbových kamen vzňaly a začaly žhnout. Hasiči použili na lokalizaci požáru jeden vysokotlaký vodní proud. Poté truhlářskou dílnu odvětrali, pomocí nářadí rozebrali ohořelou stěnu obloženou lignátovými deskami vedle krbových kamen a vynesli ven žhnoucí zbytky, která dohasili.

Protože žhnoucí brikety včas zpozorovaly pracovnice truhlárny a zásah hasičů byl rychlý a efektivní, vznikla pouze menší škoda ve výši 1,5 tisíce korun. Uchránit se podařilo celý sousedící bytový dům a dřevěný přístavek s vybavením truhlárny v hodnotě 150 tisíc korun. Majiteli truhlářské dílny udělil vyšetřovatel HZS Libereckého kraje za nedbalost na místě blokovou pokutu.

por. Mgr. Iva Michalíčková
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje


-miw-

Sdílet