Čtvrtek 2. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po nehodě dvou osobních vozidel v Ohnišově na Rychnovsku zemřel mladý spolujezdec

Dne 9. března 2019, krátce před 19. hodinou, přijali policisté na tísňovou linku volání o vážné dopravní nehodě v obci Ohnišov na Rychnovsku. Po příjezdu na místo policisté zjistili, že se zde střetla dvě osobní vozidla a následky nehody, že jsou tragické.

Podle dosud zjištěných informací se ve vozidle zn. Škoda Felicie, které přijíždělo ve směru od Bačetína, nacházely v době střetu celkem 4 osoby, v druhém vozidle zn. Subaru pouze řidič.

Při nehodě skončily v péči lékařů všechny účastníci nehody, 17letý spolujezdec z felicie následkům na místě, bohužel, podlehl.

Hasiči nikoho z havarovaných vozidel vyprošťovat nemuseli, všichni se v době jejich příjezdu nacházeli mimo auta. Jednotka zabezpečila místo události, pomáhala s poskytováním první pomoci a zároveň provedla na místě nehody opatření proti vzniku požáru.

Po dobu provádění záchranných a likvidačních prací byla komunikace pro dopravu směrem na Dobrušku i Bohdašín uzavřena. Jakmile to bylo možné, hasiči komunikaci uvolnili.

Jedno z aut odstranili mimo vozovku a druhé pomohli naložit na odtah. Jednotka se vracela zpět na stanici kolem 22. hodiny,

uvedla Martina Götzová, tisková mluvčí HZS Královéhradec­kého kraje

Na místo události byla proto vyslána výjezdová skupina z Rychnova nad Kněžnou a rovněž policejní intervent, který poskytl pozůstalým psychologickou pomoc. Přesné okolnosti nehody a její příčinu vyšetřují rychnovští policisté.

Předmětem vyšetřování bude i vyčíslení vzniklé hmotné škody. Nehoda si vyžádala na cca 3 hodiny omezení provozu.

por. Mgr. Lenka Burýšková
Policie ČR
Sdílet