Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Čtvrteční nehody na Pardubicku

Hasiči na Pardubicku likvidovali ve čtvrtek 5. 11. 2009 několik dopravních nehod. Jednou z nich byla i vážná nehoda osobního automobilu nebo nehoda kamionu s asfaltem.

Hasiči na Pardubicku likvidovali ve čtvrtek 5. 11. 2009 několik dopravních nehod. Jednou z nich byla i vážná nehoda osobního automobilu nebo nehoda kamionu s asfaltem.







Územní odbor Chrudim
K dopravní nehodě, která se stala 4. listopadu kolem 21 hodiny v obci Bukovina u Přelouče, vyjížděli profesionální hasiči ze stanice v Přelouči a Chrudimi. Jednalo se o střet dvou vozidel. Hasiči ihned po příjezdu pomohli záchranné službě s transportem zraněné osoby do sanitního vozu. Při nehodě byly zraněny dvě osoby. Hasiči si k této události nechali na místo přivolat i jeřáb, kterým byly vyproštěny havarované automobily.

Dne 5. listopadu v 7.52 hodin vyjížděli hasiči z Hlinska k dopravní nehodě osobního vozidla. To havarovalo na silnici v Krouně. Osobní automobil narazil do stromu. Při nehodě došlo ke zranění jedné osoby, která po nárazu utrpěla otevřenou zlomeninu nohy. Automobil hasiči zajistili proti požáru a zamezili úniku provozních náplní. Odstraňování následků nehody trvalo až do 9.35 hodin.

Územní odbor Ústí nad Orlicí
K cisterně převážející asfalt, která havarovala za železničním přejezdem na silnici směrem na Hradec Králové ve Vysokém Mýtě, vyjížděli hasiči 5. listopadu v 10.47 hodin. Po provedeném průzkumu bylo zjištěno, že z cisterny neunikají žádné provozní náplně, nedošlo k jejímu poškození a převážený asfalt neunikal. Při kolizi nedošlo ani ke zranění osob.

Na místo nehody se dostavila i firma, pro kterou byl asfalt určen a bylo nutné vyřešit vyproštění cisterny. Přibližně v 15.45 hodin se na místo dostavila prázdná cisterna, do které byl postupně přečerpán asfalt z havarované cisterny. Poté byl havarovaný automobil vyproštěn pomocí speciálního vyprošťovacího automobilu firmy Vápeník. Samotné vyprošťování bylo prováděno za asistence hasičů, kteří dohlíželi na to, aby nedošlo k žádnému úniku látek. Následky této nehody byly odstraněny v 17.09 hodin.


por. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje



-kaw- 

Sdílet