Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

CVIČENÍ: Hasiči z SDH Chodov nacvičovali požár a záchranu osoby

V pondělí 2. listopadu odpoledne se rozezněla siréna vyhlašující poplach zásahové jednotce chodovských hasičů. Byl nahlášen požár a pohřešující se osoba ve výrobním závodě Chodos.

V pondělí 2. listopadu odpoledne se rozezněla siréna vyhlašující poplach zásahové jednotce chodovských hasičů. Byl nahlášen požár a pohřešující se osoba ve výrobním závodě Chodos.

V 15:38 vyjíždí první družstvo s CAS 24 T815 TERRNo1 v počtu 1+5 a v 15:43 vyjíždí i druhé družstvo s CAS 20 T815 TERRNo1 v počtu 1+4. Na místo požáru je také povolána jednotka ze Sokolovské uhelné s CAS 20 T815 TERRNo1 „Portugal“.

Velitel zásahu po příjezdu spolupracuje se zaměstnanci podniku, vysílá průzkumnou a záchrannou skupinu k vypátrání a záchraně pohřešované osoby. Další členové družstva dostávají za úkol provádět hašení a ochranu vybavení v postupující frontě požáru a ochlazování tlakových lahví svářecích souprav.

Po příjezdu dalších dvou družstev je prováděna požární obrana na dalších částech haly a posíleny útočné proudy. Pohřešovaná osoba je zachráněna. V tuto chvíli se dozvídá velitel zásahu o převelení jednoho chodovského družstva s cisternou k jinému požáru v Chodově.

Určený velitel odjíždí se svou osádkou k požáru haly ve firmě Lincoln, kde již zasahuje profesionální jednotka ze Sokolova. Po příjezdu je naše jednotka nasazena v zakouřeném prostředí k vyhledávání osob. Současně tento průzkum provádí s vytvořeným útočným proudem „C". Po splnění všech úkolů jsou všechny jednotky z obou dvou zásahů odeslány na základny.

Takto proběhlo kombinované prověřovací cvičení jednotek na dva objekty součastně. Po skončení cvičení provedli velitelé a řídící cvičení vyhodnocení.

Text a foto Jiří Kot

-kaw- 

Sdílet