Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Proč je pracovní oblečení Courant mezi hasiči tak oblíbené?

Strážní andělé z řad záchranářů a hasičů si zaslouží to nejlepší – bezpečné, pohodlné a sofistikované pracovní oblečení a vybavení.

Značka Courant to ví a pro profesionály, kteří zachraňují lidské životy, pracují ve výškách a jsou denně vystaveni náročným podmínkám, vyvinula spolehlivé a vysoce kvalitní produkty: nepromokavé oblečení, špičková lana, unikátní vaky a batohy Courant.

A my vám je nyní představíme.

Za pracovním vybavením Courant je přes 160 let zkušeností

Francouzská značka Courant není žádný nováček. Už od roku 1850 produkuje prvotřídní pracovní oblečení a pomůcky Courant, které denně chrání své majitele a poskytují jim maximální komfort.

Firma Courant má bohaté know-how a pracuje s nejmodernějšími výrobními nástroji. Své produkty neustále vylepšuje a hledá ještě efektivnější provedení, a to vše s přihlédnutím k životnímu prostředí.

Výsledků jejich práce si velmi cení hasiči a záchranáři ve Francii a Belgii, kde už tito profesionálové nenosí téměř nic jiného. Ovšem i u nás v České republice a dalších evropských zemích se do oblečení Courant obléká postupně stále více záchranářů. A není divu.

Spolehlivá lana Courant vás podrží v každé situaci

Není to jen o krásné kombinaci barev, která potěší oko. Pro lana Courant je typická zejména spolehlivost, vysoká odolnost a dlouhá životnost.

Ostatně jejich výjimečnost potvrzují tři světové rekordy, kterými se pyšní: nejdelší zip lines: 1 800 m a 2 100 m a nejvyšší kolmý skok: 425 m. Ale i nápadité barvy mají svůj význam, díky nim lana Courant nikdy nepřehlédnete.

Vyrábí se v několika variantách podle náročnosti podmínek, kterým jsou vystaveny. Vybrali jsme z nich tři zástupce:

Top lano Courant Ultima pro náročné

Při výrobě lana Courant Ultima se používají nejmodernější technologie Meetic a X-Braid. Díky tomu má výbornou uzlovatelnost, odolnost a trvale si zachovává své mechanické vlastnosti. Vrchní vrstva je perfektně odolná proti oděru i při delším používání a výrazná reflexní barva dává jasně znát, kudy lano vede.

Cena s DPH: 54 Kč / metr

Kvalitní lano Courant Bandit s výbornou uzlovatelností

Lano Courant Bandit se vyznačuje stabilní konstrukcí a skvělými vlastnostmi: netvrdne, je skladné a snadno uzlovatelné. Lano má široké využití. Uplatní se v záchranářství, při práci ve výškách i v arboristice.

Cena s DPH: 44 Kč / metr

Skvělý poměr cena/výkon lana Courant Truck

Tam, kde dochází k častému poničení lana (při nátěrech, sanaci skla nebo ve špinavém prostředí) se výborně hodí právě lano Courant Truck. Má jednoduché provedení, ale i přesto vás spolehlivě zajistí ve výškách.

Cena s DPH: 36 Kč / metr

Chcete mít kompletní přehled o nabídce lan Courant na Worksafety.cz?
Podívejte se na všechna lana Courant.

Vaky a batohy Courant pojmou s přehledem vše potřebné

Courant si je vědom, že při záchranářských pracích hraje pořádek a přehledné uskladnění věcí významnou roli. Proto nabízí záchranářům vaky speciálně určené na lano, jako jsou například Courant vak na lano Cross Rope o objemu 23 – 36 litrů nebo Courant vak na lano Host o objemu 35 – 40 litrů, a chytře řešenou tašku Courant Cross Pro v menším provedení 54 litrů a tašku Courant Cross Pro XL s objemem 75 litrů.

Hlavními výhodami vaků a batohů Courant jsou maximální ochrana zařízení, důkladně promyšlené uskladnění pro minimalizaci ztrát předmětů a rychlá přístupnost k jejich obsahu, čímž dosáhnete značné úspory času. Navíc mají batohy a vaky Courant výraznou barvu, abyste je před výjezdem ani během něj nikde nezapomněli.

Nepromokavé pracovní oblečení Courant vydrží extrémní podmínky

Nevyzpytatelné podmínky číhají na záchranáře a hasiče na každém rohu. Značka Courant proto vyvinula pracovní oblečení, které vás nejen příjemně zahřeje a ochrání před nepříznivým počasím, ale vydrží i větší námahu.

Krásný příklad takového pracovního oblečení pro hasiče a záchranáře představují lezecké kalhoty Courant Solar, které perfektně padnou a při práci nepřekáží a nijak neplandají. Jsou vyrobeny z lehkého, pružného a prodyšného materiálu, takže zajišťují perfektní volnost pohybu. Navíc mají reflexní nášivky pro zviditelnění.

Pracovní kalhoty Courant Tornado patří také mezi oblíbenou součást oděvu záchranných složek. Spolehlivě chrání před vodou a větrem a ani při větší zátěži se neroztrhnou. Efektivně odvádí vlhkost a díky elastickým kšandám skvěle sedí na těle.

Courant má pro vás také pracovní bundy, v nichž vás nepřekvapí vítr, déšť ani jiné nepříznivé podmínky. Tyto nepromokavé bundy jsou vyrobeny z Ripstop tkaniny, která je chrání před roztržením, a navíc jsou v oblasti ramen a loktů opatřeny silikonovou vrstvou proti oděru. To ovšem není vše, co se vám bude na těchto bundách líbit. Sami se podívejte na přednosti pracovní bundy Courant Storm nebo pracovní bundy Courant softshell Cyclone.

Pokud vás zajímá i další vybavení od značky Courant, navštivte specializovaný e-shop worksafety.cz, kde toho najdete mnohem více.

komerční prezentace
Sdílet