Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Cvičná záchrana osoby z komína

Jednotka HZS Středočeského kraje ze stanice Beroun s technikou VEA-Hyundai, CAS20-Iveco, OA Peugeot Boxer a AŽ30-Iveco se účastnila prověřovacího cvičení na objektu komína v bývalém areálu firmy FALKO v Králově Dvoře.

Jednotka HZS Středočeského kraje ze stanice Beroun s technikou VEA-Hyundai, CAS20-Iveco, OA Peugeot Boxer a AŽ30-Iveco se účastnila prověřovacího cvičení na objektu komína v bývalém areálu firmy FALKO v Králově Dvoře.

Cvičení, jehož námětem byla záchrana zraněné osoby z ochozu komínového tělesa ve výšce 50 metrů, bylo prioritně zaměřeno na ověření akceschopnosti lezecké skupiny Beroun směny C.

Tříčlenná lezecká skupina provedla pomocí lanové techniky výstup na komínové těleso s transportem potřebného zdravotnického a lezeckého vybavení.

Na ochozu provedla základní ošetření figuranta se simulovanou zlomeninou nohy a pomocí nosítek SKED jeho spuštění na zem.

Cvičení, které splnilo vytýčené cíle, probíhalo za dohledu hlavního instruktora HZS Středočeského kraje pro práci ve výšce a nad volnou hloubkou.

mjr. Ing. Tomáš Hradil

velitel stanice Beroun
HZS Středočeského kraje



-kaw- 

Sdílet