Středa 8. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

FOTO: Řidiče na sídlišti přimáčklo vlastní auto

K záchraně muže zaklíněného pod osobním autem dnes 06.11.2009 hasiči vyjížděli do Letovické ulice v sídlišti v Brně-Řečkovicích. Doplněny aktuální fotografie od Jana Pokorného.

K záchraně muže zaklíněného pod osobním autem dnes 06.11.2009 hasiči vyjížděli do Letovické ulice v sídlišti v Brně-Řečkovicích.

Událost hasičům v 11.16 hodin ohlásili zdravotníci, na místě zasahovala jednotka ze stanice v Lidické ulici. Po příjezdu hasiči zjistili, že 65letého řidiče vozidla Škoda Fabia Combi přimáčklo vlastní auto.

Muž vozidlo zaparkoval a z vozu vystoupil. Zřejmě nedostatečně zabrzděné auto se ve svahu samo rozjelo a řidič se ho pokoušel zvenku zastavit. Auto, které ze svahu přes chodník a travnatý pás ujelo několik metrů a přední částí se zastavilo v odvodňovacím kanále u zdi panelového domu, muže srazilo a zranilo.

Muže, který nebyl pod autem zaklíněn, ale utrpěl zlomeniny nohou, hasiči z odvodňovacího kanálu vytáhli a předali zdravotníkům k ošetření a převozu do nemocnice. Když nehodu vyšetřili a zadokumentovali policisté, hasiči auto pomocí lana a navijáku vytáhli zpět na vozovku.


por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kraje


Foto: Jan Pokorný

-kaw- 

Sdílet