Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Slatinští strojníci jezdili v terénu

Šestice strojníků JSDH obce Slatina se dnes sešla na výcviku jízdy v lehkém terénu. Řidiči se teoreticky i prakticky seznamovali s chováním zásahového vozidla při jízdě na nezpevněných komunikacích, blátě, v úzkých prostorech a podobném térénu.

Pro dnešní výcvik byla zvolena trasa v katastru obce, který je pro naše zásahy samozřejmě prioritní. Trasa obsahovala všechny běžné nástrahy lesních cest – prudké stoupání i klesání, bláto, vyjeté koleje, pařezy na jejich okraji, úzké a zarostlé průjezdy i jízdu po volném kamení.

Strojníci se seznamovali se způsoby použití jednotlivých uzávěrek diferenciálů, přirazení předního pohonu, rozjezdy do kopce apod. Největší přínos měl výcvik samozřejmě pro dva strojnické nováčky, kteří v říjnu absolvovali kurz S-40 a nyní se připravují na výkon své funkce, na kterou budou zařazeni pravděpodobně od 1. ledna nového roku.

Cílem cvičení bylo ověřit si průjezdnost a chování zásahového vozidla, stav příjezdových cest, zámků u jednotlivých lesních závor a samozřejmě získání určitých návyků a znalostí z ovládání automobilu.

Jakub Kozák, JSDH obce Slatina

-kow-

Sdílet