Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár autoservisu způsobil škodu 25 milionů korun

K ohlášenému požáru autoservisu v katastru obce Brandýs nad Labem vyjížděli Středočeští hasiči v pondělí 9. 11. 2009 v 01:37 hodin. Plameny, které pohltily celý objekt, uskladněné stroje a zaparkovaná vozidla, způsobily škodu předběžně odhadnutou na 25 milionů korun.

K ohlášenému požáru autoservisu v katastru obce Brandýs nad Labem vyjížděli Středočeští hasiči v pondělí 9. 11. 2009 v 01:37 hodin. Plameny, které pohltily celý objekt, uskladněné stroje a zaparkovaná vozidla, způsobily škodu předběžně odhadnutou na 25 milionů korun. Po ohlášení události na tísňovou linku hasičů byly na místo postupně vyslány v souladu s II. poplachovým stupněm zásahové jednotky profesionálních Středočeských hasičů ze stanic Mladá Boleslav, Stará Boleslav a Neratovice a jednotky Sborů dobrovolných hasičů obcí Brandýs nad Labem, Čelákovice, Stará Boleslav, Dřevčice a Kostelec nad Labem.

Po příjezdu na místo události bylo zjištěno, že požárem je zasažen celý objekt dřívějšího autosalonu, současně využíván jako autoservis a kovodílna. Hasiči na lokalizaci požáru postupně nasadili 4 útočné proudy C v dýchací technice. Nasazenými silami a prostředky byla provedena v 03:39 lokalizace požáru a v 08:23 jeho konečná likvidace.

Po provedené lokalizaci požáru a částečném oddýmení objektu bylo zjištěno, že v objektu je zaparkováno celkem 8 osobních vozidel tov. značky BMW, z nichž část byla upravena na závodní speciály. Současně byly v objektu požárem zničeny kovoobráběcí stroje, manipulační vysokozdvižný vozík a uskladněný materiál.

Uživatelé objektu předběžně vyčíslili škodu na 25 milionů korun. Vyšetřovatel požárů na místě stanovil verzi vzniku požáru úmyslné zapálení. Případ je vyšetřován ve spolupráci s Policií ČR. Hasiči včasným zásahem uchránili hodnoty na sousedním objektu za cca 3 miliony korun.



Foto: mjr. Libor Pospíšil, por. Ing. Michal Macoun

Info: mjr. Libor Pospíšil
vedoucí oddělení zjišťování příčin vzniku požárů


-wap-

Sdílet