Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči v Praze-Čakovicích budou mít novou zbrojnici, poklepali na základní kámen

Ve středu 20. března 2019 se v ulici Na Kačence v Praze sešli představitelé městské části Čakovice, hasiči i zástupci pražského Hasičského záchranného sboru, aby slavnostně poklepali na základní kámen zcela nové hasičské zbrojnice.

Hasičárna za necelých 23 milionů by na pozemku u fotbalového hřiště měla vyrůst do konce letošního roku.

My v Čakovicích jsme toho neměli v minulosti mnoho, ale poslední dobou se se stavbami roztrhl pytel. Je krásné, že se podařilo celému týmu dotáhnout projekt až do zahájení,

uvedl starosta městské části Ing. Jiří Vintiška.

Čakovice jsou katastrálním územím Prahy. Je zde evidováno 63 ulic a 878 adres. Žije zde zhruba 12 tisíc obyvatel. Území tvoří celá katastrální území Čakovice, Miškovice a Třeboradice, celková rozloha je 1018,34 ha. V Třeboradicích se nachází nejsevernější bod hlavního města Prahy.

Do současné chvíle hasiči sídlí v hasičárně v ulici U zbrojnice – tamní prostory ale nestačí pro pět výjezdových vozidel, proto byly pronajaty také prostory bývalých vojenských kasáren v Miškovicích.

Jednotka sboru dobrovolných hasičů městské části Praha – Čakovice je zařazena do kategorie JPO V, její činnost se datuje od 1. prosince 2012.

Sdílet