Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V centru Sedlčan naboural nákladní automobil do domu, řidič byl vážně zraněn

Ve čtvrtek 21. března 2019 těsně před třetí hodinou odpoledne přijalo operační a informační středisko středočeských hasičů oznámení o havárii nákladního automobilu, který na náměstí T. G. Masaryka v Sedlčanech na Příbramsku narazil do domu.

Na místo byly vyslány jednotky HZS ze stanic Sedlčany a Příbram a dobrovolná jednotka obce Sedlčany, která je předurčena na zásahy u dopravních nehod. Vzhledem k informacím o zaklínění řidiče v kabině vozu byla povolána i zdravotnická záchranná služba a policie.

Po necelých třech minutách od vyhlášení poplachu byli už hasiči na místě a zahájili vyprošťování. Velký sklápěcí nákladní automobil naložený drtí nejprve při průjezdu Havlíčkovou ulicí poškodil fasádu jednoho domu a naboural dva osobní vozy.

Poté prorazil zeď ve výklenku u vchodu na zahradu přilehlé restaurace, na které se až zastavil.

Vážně zraněného řidiče předali hasiči po vyproštění do péče posádce zdravotnické záchranné služby, která na místo povolala vrtulník kvůli rychlejšímu transportu pacienta do nemocnice. Vzhledem k nedostatku místa v centru města pro přistání vrtulníku usedl pilot se svým strojem na fotbalovém hřišti, kam byl řidič po prvotním ošetření přepraven sanitkou.

K události byl povolán starosta, který bude spolu se statikem a majitelem nemovitosti konzultovat, zda je narušená konstrukce domu a jaký bude další postup. Příčiny nehody vyšetřuje dopravní policie s kriminalisty.

HZS Středočeského kraje
Sdílet