Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

SDH Petřvald-Březiny získal díky Nadaci Agrofert a městu Petřvald novou stříkačku

Čtvrtek 14. 3. 2019 byl pro malé hasiče z SDH Petřvald-Březiny z počátku den jako každý jiný. Každý týden se totiž od 16 hodin scházejí v petřvaldské zbrojnici k pravidelnému kroužku.

Po několika chvílích ale poznali, že je něco jinak. Kromě občerstvení a skleniček s dětským šampaňským pro ně byla na zahradě připravena základna, na které byly nejen hadice, proudnice a rozdělovač, ale i obrovský dárek.

Po nástupu byla starostou města Petřvaldu Ing. Jiřím Lukšou dětem slavnostně odhalena a předána nová stříkačka PS 15. Předání se dále zúčastnili místostarosta Petřvaldu Ing. Petr Dvořáček a referentka správního odboru Bc. Lucie Švandová.

Během přípitku byla nová stříkačka dětmi „pokřtěna“ jako Bohumilka. Poté už nic nebránilo tomu „Bohumilku“ vyzkoušet a předvést požární útok.

Na novou stříkačku v ceně 140 000 Kč bylo získáno 75 000 Kč z Hasičského fondu nadace Agrofert a zbytek z rozpočtu města Petřvald. Nový „stroj“ nahradí při soutěžích v požárním útoku letitou PS 12, kterou doposud děti používaly.

Na závěr bychom touto cestou chtěli poděkovat nejen Nadaci Agrofert, ale i vedení města Petřvald za dobré vztahy a dlouhodobou podporu.

SDH Petřvald-Březiny
Sdílet