Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na kutnohorské silnici na průjezdu obcí Ždánice hasiči vyprošťovali zraněnou řidičku

V pátek 22. března 2019 krátce před devátou hodinou přijala operátorka tísňové linky HZS Středočeského kraje informaci o dopravní nehodě na průjezdu obcí Ždánice na Kolínsku.

Už z prvotního hlášení bylo zřejmé, že bude nutné vyprostit zraněnou řidičku. Operační důstojník k události vyslal profesionální hasiče ze stanic Uhlířské Janovice a Kolín.

Hasiči po příjezdu k nehodě zjistili, že jde o střet dvou osobních aut, přičemž v jednom z nich zůstala zaklíněná řidička a dveře na její straně nešly otevřít. Řidičku se následně podařilo vyprostit za využití hydraulického vyprošťovacího zařízení.

Poté byla na páteřní desce přenesena do sanitního vozidla a transportována na traumacentrum jedné z pražských nemocnic. Druhý řidič, který utrpěl zranění lehčího charakteru, byl po ošetření převezen na chirurgické oddělení Oblastní nemocnice Kolín.

Hasiči dále provedli protipožární opatření na obou vozech a sorbentem zasypali uniklé provozní kapaliny. Po dobu zásahu byl provoz na komunikaci zcela zastaven, po odvezení zraněných osob policie uvolnila jeden jízdní pruh a řídila kyvadlový průjezd.

nprap. Petr Svoboda
HZS Středočeského kraje
Sdílet