Úterý 16. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ve Starých Hamrech hořela chata za 1,5 milionu

Čtyři jednotky hasičů zasahovaly ve čtvrtek 12. 11. 2009 v noci a brzy ráno ve Starých Hamrech (okres Frýdek-Místek) u požáru rekreační chaty o půdorysu ve tvaru písmene „L“.

Čtyři jednotky hasičů zasahovaly ve čtvrtek 12. 11. 2009 v noci a brzy ráno ve Starých Hamrech (okres Frýdek-Místek) u požáru rekreační chaty o půdorysu ve tvaru písmene „L“. Požár se obešel bez zranění. Celková předběžná škoda na částečně zděném objektu byla odhadnuta majitelem na 1,5 milionu korun, hasiči zachránili hospodářskou budovu u chaty a dřevník.

Informaci o požáru zavolal svědek na tísňovou linku hasičů ve čtvrtek o půl třetí ráno. Na místo byla ihned vyslána jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanice ve Frýdku-Místku a s ní tři jednotky dobrovolných hasičů – ze Starých Hamer, Ostravice a Frýdlantu nad Ostravicí.

Při příjezdu hasičů již byla přízemní a podsklepená chata s rovnou střechou o půdorysu 10 × 5 metrů v plamenech. Oheň zasáhl a poničil hlavně střechu, která se propadla dovnitř objektu. Uhašení s rozebíráním dřevěných konstrukcí a proléváním vodou a odvětráváním trvalo hasičům tři hodiny. Dvě jednotky hasičů zůstaly na místě až do rána na kontrolu požářiště.

Příčina vzniku požáru je dosud v šetření, které pokračovalo na požářišti ve čtvrtek ráno.

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje 

-kow-

Sdílet